mk-MKen-US
Општина
Центар

Резултати од 7-мо коло во кошарка - “Лига Центар 2018“

РЕЗУЛТАТИ ОД НАТПРЕВАРИТЕ ПО КОШАРКА ВО ЛИГА ЦЕНТАР 2017/18 ГОДИНА

1Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Коле Неделковски - О.У. К.Методиј

28.11.2017

11 Октомври

43 – 10

2

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Гоце Делчев

28.11.2017

11 Октомври

40 – 18

3

О.У.Кочо Рацин – О.У.Димитар Миладинов

28.11.2017

11 Октомври

35 - 16

4

О.У.11 Октомври - слободен

28.11.2017

11 Октомври

 

 

2Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У.11 Октомври – О.У. Ј.Х.Песталоци

01.02.2018

11 Октомври

35 -42

2

О.У.Коле Недeлковски – О.У. Гоце Делчев

01.02.2018

11 Октомври

33 -29

3

О.У.К.Методиј – О.У. Кочо Рацин

01.02.2018

11 Октомври

00 - 20

4

О.У.Димитар Миладинов - слободен

11 Октомври

 

 

3Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. ДимитарМиладинов- О.У. К.Методиј

12.12.2017

11 Октомври

37 – 04

2

О.У.Коле Неделковски – О.У. 11 Октомври

12.12.2017

11 Октомври

28 – 27

3

О.У. Кочо Рацин- О.У. Гоце Делчев

12.12.2017

11 Октомври

28 - 13

4

О.У.Ј.Х.Песталоци - слободен

11 Октомври

 

 

4Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У.Кочо Рацин – О.У. 11 Октомври

14.12.2017

11 Октомври

35 – 16

2

О.У.Гоце Делчев – О.У. Димитар Миладинов

14.12.2017

11 Октомври

14 – 27

3

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Коле Неделковски

14.12.2017

11 Октомври

22 - 31

4

О.У.К.Методиј - слободен

11 Октомври

 

 

5Коло

 

Екипи

 

Датум

 

Сала

 

Резултат

1

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Кочо Рацин

13.02.2017

11 Октомври

26 – 40

2

О.У. Димитар Миладинов- О.У. 11 Октомври

13.02.2017

11 Октомври

26 – 29

3

О.У.К.Методиј – О.У. Гоце Делчев

13.02.2017

11 Октомври

20 - 00

4

О.У.Коле неделковски - слободен

11 Октомври

 

 

6Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. К.Методиј -О.У. 11 Октомври

25.01.2018

11 Октомври

07 – 33

2

О.У.Кочо Рацин – О.У. Коле Неделковски

25.01.2018

11 Октомври

44 – 24

3

О.У. ДимитарМиладинов- О.У. Ј.Х.Песталоци

25.01.2018

11 Октомври

23 – 26

4

О.У.Гоце Делчев - слободен

11 Октомври

 

 

7Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Гоце Делчев - О.У. 11Октомври

31.01.2018

11 Октомври

13 – 31

2

О.У.Димитар Миладинов- О.У. Коле Неделковски

31.01.2018

11 Октомври

43 – 25

3

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. К.Методиј

31.01.2018

11 Октомври

20 – 05

4

О.У.Кочо Рацин - слободен

11 Октомври

 

 

 

ТАБЕЛА

 

р.б.

училиште

одиграни

натпрев.

победа

пораз

бодови

кош разлика

1

Кочо

Рацин

6

6

0

12

202-69 ( + 107 )

2

Коле

Неделковски

6

4

2

10

184-175 ( + 9 )

3

ЈоханХ.

Песталоци

6

4

2

10

176-152 ( + 24)

4

11 Октомври

 

6

3

3

9

171-151 ( + 20 )

5

Димитар

Миладинов

6

3

3

9

172-133 ( + 39 )

6

Гоце

Делчев

5

0

5

5

87-159 ( -72 )

7

Кирил и

Методиј

5

0

5

5

26-153 ( - 127 )

 

 

Екипата на ООУ Коле Неделковски е второ пласирана  бидејќи победи во меѓусебниот дуел против ООУ Ј.Х.Песталоци. Ист е случајот и за 4-то место каде екипата на ООУ 11 Октомври беше поуспечна од ООУ Димитар Миладинов.

Во полуфиналните средби се среќават

1.ООУ Кочо Рацин – 4. ООУ 11 Октомври

2. ООУ Коле Неделковски – 3. ООУ Ј.Х.Песталоци

Најдобри стрелци по одиграни 7 кола

 

1.   Хаџи-Ангеловски                  97     ООУ Ј.Х.Песталоци

2.   Наумоски                               85     ООУ Кочо Рацин

3.   Матевски                                49     ООУ Кочо Рацин

  • Галерија
  • Коментари
 

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.

Печати
Категории: Настани, Спорт
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
5.0