mk-MKen-US
Општина
Центар

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат во шах, во рамките на училишните спортски игри “Лига Центар 2017“.

Своите знаења, ќе ги покажат повеќе од 120 ученици, кои ќе се натпреваруваат според Швајцарскиот модел, што значи секој ќе игра со секого.

Натпреварите започнуваат во 17:30 часот, а тројцата најдобри ќе добијат медали.

  • Галерија
  • Коментари
 

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.

Печати
Категории: Општи, Настани, Спорт
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
5.0