mk-MKen-US
Општина
Центар

“Лига Центар 2016“

Општина Центар и годинава традиционално ги организира Училишните спортски игри “Лига Центар 2016“.

Училишните спортски игри “Лига Центар“ се одржуваат во 4 дисциплини: фудбал, кошарка, ракомет и одбојка – девојчиња и натпревари во шах.

Редовните кола веќе завршија, со што се дефинираат учесниците во фајнал фор-от.

На 19-ти мај во салата “Градски Парк“ ќе бидат прогласени најдобрите во сите натпреварувачки дисциплини. 

Во прилог се наоѓаат резултатите од регуларниот дел од натпреварите во кошарка и ракомет, како и најдобрите стрелци во истите дисциплини.

РЕЗУЛТАТИ ОД ОДИГРАНИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО РАКОМЕТ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР 2015/16

1Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Коле Неделковски - О.У. К.Методиј

01.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

2 - 15

2

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Гоце Делчев

01.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

10 – 14

3

О.У.Кочо Рацин – О.У.Димитар Миладинов

01.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

12 -11

4

О.У.11 Октомври - слободен

11 Октомври

 

 

2Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У.11 Октомври – О.У. Ј.Х.Песталоци

03.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

20 – 05

2

О.У.Коле Недeлковски – О.У. Гоце Делчев

03.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

07 – 19

3

О.У.К.Методиј – О.У. Кочо Рацин

03.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

15 – 12

4

О.У.Димитар Миладинов - слободен

11 Октомври

 

 

3Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. ДимитарМиладинов- О.У. К.Методиј

07.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

8 – 13

2

О.У.Коле Неделковски – О.У. 11 Октомври

07.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

4 - 18

3

О.У. Кочо Рацин-О.У. Гоце Делчев

07.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

11 - 14

4

О.У.Ј.Х.Песталоци - слободен

11 Октомври

 

 

4Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У.Кочо Рацин – О.У. 11 Октомври

09.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

9 – 22

2

О.У.Гоце Делчев –О.У. Димитар Миладинов

09.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

17 – 8

3

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Коле Неделковски

09.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

14 - 9

4

О.У.К.Методиј - слободен

11 Октомври

 

5Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Кочо Рацин

15.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

12 – 15

2

О.У. Димитар Миладинов- О.У. 11 Октомври

15.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

11 – 15

3

О.У.К.Методиј – О.У. Гоце Делчев

15.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

15 - 10

4

О.У.Коле неделковски - слободен

11 Октомври

 

                                               

6Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. К.Методиј - О.У. 11 Октомври

17.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

7 – 10

2

О.У.Кочо Рацин – О.У. Коле Неделковски

17.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

15 – 7

3

О.У. ДимитарМиладинов- О.У. Ј.Х.Песталоци

17.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

10 - 0

4

О.У.Гоце Делчев - слободен

11 Октомври

 

 

7Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Гоце Делчев - О.У. 11Октомври

22.03.2016

12.30 ч

11 Октомври

11 – 19

2

О.У.Димитар Миладинов- О.У. Коле Неделковски

22.03.2016

13.15 ч

11 Октомври

8 – 4

3

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. К.Методиј

22.03.2016

14.00 ч

11 Октомври

9 - 13

4

О.У.Кочо Рацин - слободен

11 Октомври

 

 

ТАБЕЛА

Р.Б.

Училиште

 

Одиграно

натпрев.

Победи

Порази

Дадени

голови

Примени

голови

Гол разлика

Бодови

1

11 Октомври

6

6

0

104

47

+57

12

2

К.Методиј

6

5

1

78

51

+27

10

3

Гоце Делчев

6

4

2

85

70

+15

8

4

Кочо Рацин

6

3

3

74

86

-12

6

5

Д.Миладинов

6

2

4

55

61

-6

4

6

Ј.Х.Песталоци

6

1

5

50

81

-31

2

7

К.Неделковски

6

0

6

33

81

-48

0

 

РЕЗУЛТАТИ ОД ОДИГРАНИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО КОШАРКА

ОПШТИНА ЦЕНТАР

 

1 КОЛО

1Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Коле Неделковски - О.У. К.Методиј

01.12.2015

12.30 ч

11 Октомври

43 - 15

2

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Гоце Делчев

01.12.2015

13.15 ч

11 Октомври

41 – 21

3

О.У.Кочо Рацин – О.У.Димитар Миладинов

01.12.2015

14.00 ч

11 Октомври

41 - 20

4

О.У.11 Октомври - слободен

11 Октомври

 

 

2 КОЛО

2Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У.11 Октомври – О.У. Ј.Х.Песталоци

03.12.2015

12.30 ч

11 Октомври

56 – 45

2

О.У.Коле Недeлковски – О.У. Гоце Делчев

03.12.2015

13.15 ч

11 Октомври

33 – 28

3

О.У.К.Методиј – О.У. Кочо Рацин

03.12.2015

14.00 ч

11 Октомври

21 – 36

4

О.У.Димитар Миладинов - слободен

11 Октомври

 

 

 

3 КОЛО

3Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. ДимитарМиладинов- О.У. К.Методиј

09.12.2015

12.30 ч

11 Октомври

45 – 14

2

О.У.Коле Неделковски – О.У. 11 Октомври

09.12.2015

13.15 ч

11 Октомври

24 – 48

3

О.У. Кочо Рацин- О.У. Гоце Делчев

09.12.2015

14.00 ч

11 Октомври

34 - 18

4

О.У.Ј.Х.Песталоци - слободен

11 Октомври

 

 

4 КОЛО

4Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У.Кочо Рацин – О.У. 11 Октомври

15.12.2015

12.30 ч

11 Октомври

27 - 37

2

О.У.Гоце Делчев – О.У. Димитар Миладинов

15.12.2015

13.15 ч

11 Октомври

26 - 31

3

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Коле Неделковски

15.12.2015

14.00 ч

11 Октомври

41 - 39

4

О.У.К.Методиј - слободен

11 Октомври

 

 

 

5Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. Кочо Рацин

18.02.2016

12.30 ч

11 Октомври

48 – 50

2

О.У. Димитар Миладинов- О.У. 11 Октомври

18.02.2016

13.15 ч

11 Октомври

28 – 30

3

О.У.К.Методиј – О.У. Гоце Делчев

18.02.2016

14.00 ч

11 Октомври

20 – 21

4

О.У.Коле Неделковски - слободен

11 Октомври

 

 

 

 

ТАБЕЛА

Р.Б.

Училиште

 

Одиграно

натпрев.

Победи

Порази

Дадени

кошеви

Примени

кошеви

Кош разлика

Бодови

1

Кочо Рацин

5

4

1

188

144

+44

9

2

11 Октомври

4

4

0

171

124

+47

8

3

Д.Миладинов

4

2

2

124

111

+13

6

4

Ј.Х.Песталоци

4

2

2

175

166

+9

6

5

К.Неделковски

4

2

2

139

132

+7

6

6

Гоце Делчев

5

1

4

114

159

-45

6

7

К.и Методиј

4

0

4

70

145

-75

4

 

 

 

 

 

6Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. К.Методиј - О.У. 11 Октомври

24.02.2016

12.30 ч

11 Октомври

68 – 17

2

О.У.Кочо Рацин – О.У. Коле Неделковски

24.02.2016

13.15 ч

11 Октомври

30 – 20

3

О.У. ДимитарМиладинов- О.У. Ј.Х.Песталоци

24.02.2016

14.00 ч

11 Октомври

49 – 51

4

О.У.Гоце Делчев - слободен

11 Октомври

 

 

 

 

ТАБЕЛА – по 6-то коло

Р.Б.

Училиште

 

Одиграно

натпрев.

Победи

Порази

Дадени

кошеви

Примени

кошеви

Кош разлика

Бодови

1

Кочо Рацин

6

5

1

218

164

+54

11

2

11 Октомври

5

5

0

239

141

+98

10

3

Д.Миладинов

5

2

3

173

162

+11

7

4

Ј.Х.Песталоци

5

3

2

226

215

+11

8

5

К.Неделковски

5

2

3

159

162

-3

7

6

Гоце Делчев

5

1

4

114

159

-45

6

7

К.и Методиј

5

0

5

87

213

-126

5

 

 

 

 

7Коло

Екипи

Датум

Сала

Резултат

1

О.У. Ј.Х.Песталоци - О.У. К.Методиј

29.02.2016

12.30 ч

11 Октомври

2 - 0

2

О.У.Димитар Миладинов- О.У. Коле Неделковски

29.02.2016

13.15 ч

11 Октомври

27 - 37

3

О.У. Гоце Делчев - О.У. 11Октомври

29.02.2016

14.00 ч

11 Октомври

16 - 46

4

О.У.Кочо Рацин - слободен

11 Октомври

 

 

 

 

ТАБЕЛА – по 7-то коло

Р.Б.

Училиште

 

Одиграно

натпрев.

Победи

Порази

Дадени

кошеви

Примени

кошеви

Кош разлика

Бодови

1

11 Октомври

6

6

0

285

157

+128

12

2

Кочо Рацин

6

5

1

218

164

+54

11

3

Ј.Х.Песталоци

6

4

2

228

215

+13

10

4

К.Неделковски

6

3

3

196

189

+7

9

5

Д.Миладинов

6

2

4

200

199

+ 1

8

6

Гоце Делчев

6

1

5

130

205

-75

7

7

К.и Методиј

6

0

6

87

215

-128

6

 

 

Првопласираните четири екипи се пласираа во финалниот турнир.

Парови за полуфинале:

1.   ООУ 11 Октомври – ООУ Коле Неделковски

2.   ООУ Кочо Рацин – ООУ Ј.Х.Песталоци

ООУ 11 Октомври         НАЈДОБРИ СТРЕЛЦИ

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

вкупно

4.Н.Гериќ

///

 

4

 

 

 

5

9

5.О.Тасевски

///

 

 

 

 

 

10

10

6.Ф.Скендеров

///

 

 

2

2

 

2

6

7.Ј.Петковски

///

 

 

 

 

 

2

2

8.Н.Антевски

///

13

13

5

6

16

2

55

9.Н.Крстевски

///

 

 

 

 

 

2

2

10.Ј.Муминовиќ

///

20

19

8

11

42

17

117

11.М.јовановски

///

 

 

 

 

 

2

2

12.А.Недевски

///

13

9

8

5

 

1

36

13.О.Џаферовски

///

 

 

 

 

 

 

 

14.Б.Џаферовски

///

10

3

14

3

10

 

40

15.К.Нушевиќ

///

 

 

 

 

 

3

3

ООУ Коле Неделковски

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

вкупно

4.С.Серафимов

4

8

4

8

///

 

4

28

5.с.Илиќ

8

4

 

 

///

5

14

31

6.М.Попов

3

5

 

 

////

 

 

8

7.М.Муратовски

5

14

10

14

///

2

 

45

8.П.Филипов

 

 

1

 

///

 

 

1

9.Л.Нинески

 

 

 

 

///

 

 

 

10.П.Луковски

13

 

6

10

///

 

3

32

11.С.Трајковски

10

2

3

5

///

13

16

49

12.Д.Ордановски

 

 

 

 

///

 

 

 

13.П.Дуковски

 

 

 

 

///

 

 

 

14.М.Настев

 

 

 

 

///

 

 

 

15

 

 

 

 

///

 

 

 

ООУ Кочо Рацин

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

4.Мијалков

2

 

 

 

 

 

///

2

5.Хаџидимов

 

8

12

7

14

 

////

41

6.Гошев

4

3

 

 

 

 

///

7

7.Ефремов

2

19

4

 

 

6

///

31

8Васиљковиќ

4

3

 

 

3

8

///

18

9Грнчаровски

 

 

 

 

 

 

///

 

10.Јанчевски

 

 

 

 

1

 

///

1

11.Твртковиќ

 

 

 

 

 

 

///

 

12.Јаневски

 

 

 

 

 

 

///

 

13.Петровски

6

 

5

7

19

3

///

40

14.Андоновски

2

 

 

 

 

 

///

2

15.Наумоски

21

3

13

12

14

13

///

76

 

ООУ Ј.Х.Песталоци

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

4.С.Стефанов

 

 

///

 

 

 

///

 

5.д.Жерновски

8

10

///

8

4

3

///

33

6.Б.Стојановски

 

 

///

 

 

 

///

 

7.М.Атанасовски

 

6

///

 

4

 

///

10

8.М.Живковиќ

 

 

///

 

 

2

///

2

9.А.Несторов

 

 

///

 

 

 

///

 

10.А.Зиза

3

8

///

8

8

 

///

27

11.Х.Х-Анѓелковски

2

15

///

5

5

6

///

33

12.Л.Наумовски

19

 

///

20

23

40

///

102

13.М.Наумовски

 

 

///

 

 

 

///

 

14.М.Андов

 

 

///

 

 

 

///

 

15.П.Софрониевски

9

6

///

 

 

 

///

15

 

ООУ Д.Миладинов

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

4.С Трајановски

13

///

15

13

 

32

10

83

5.г.Горгиески

 

///

 

 

 

 

 

 

6.Н.Недлковски

 

///

 

 

 

 

 

 

7.Д.Тодоровски

2

///

11

4

8

 

3

28

8.М.Малетиќ

2

///

11

9

6

8

12

48

9.п.Ничовски

1

///

6

3

6

 

 

16

10.В.Темелковски

2

///

2

 

2

5

 

11

11.А.Еделински

 

///

 

 

 

 

 

 

12.Тодоровски

 

///

 

 

 

 

2

2

13.М.Макаровски

 

///

 

1

 

2

 

3

14.С.Трајаноски

 

///

 

1

6

2

 

9

15.Т.Николов

 

///

 

 

 

 

 

 

 

НАЈДОБРИ СТРЕЛЦИ ПО 7 ОДИГРАНИ КОЛА

1.    Ј.МУМИНОВИЌ          117                     ООУ 11 ОКТОМВРИ

2.   Л.НАУМОВСКИ           102                     ООУ Ј.Х.ПЕСТАЛОЦИ

3.   С.ТРАЈАНОВСКИ        83                      ООУ Д.МИЛАДИНОВ

НАЈДОБРИ СТРЕЛЦИ РАКОМЕТ

ООУ 11 ОКТОМВРИ

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

вкупно

1.Узунов

///

 

 

 

 

2.Тасевски

///

 

1

2

4

1

8

3.Антевски

///

8

4

5

2

2

1

22

4.Спировски

///

 

 

1

 

 

2

3

5.Донев

///

1

3

1

1

3

9

6.Илковски

///

 

 

 

 

 

1

1

7.Начевски

///

1

1

9.Даев

///

4

3

4

2

1

6

20

10.Георгиевски

///

3

1

1

2

7

12.Симев

///

 

 

 

 

 

 

 

8.Недевски

///

1

5

3

2

4

 

15

13.Андревски

///

2

4

2

4

 

3

15

14.Мирчевски

///

2

 

1

 

 

3

 

 

ООУ Коле Неделковски

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

вкупно

2.Крстевски

///

 

4.Ниневски

1

2

2

3

///

1

2

11

5.Кочаров

1

2

2

6

////

1

2

14

9.Димитровски

///

1

 

1

10.Коцарев

 

1

 

///

 

 

1

13.Ацевски

 

 

 

 

///

 

 

 

14Варадинов

2

///

4

6

22.Даниловски

///

12.Ханџиски

 

 

 

 

///

 

 

 

 

 

 

 

///

 

 

 

 

 

 

 

///

 

 

 

 

 

 

 

///

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ООУ Кочо Рацин

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

3.Смилевски

 

 

 

 

1

///

1

4Савовски

4

2

1

2

////

9

5.Србиновски

4

5

5

1

3

4

///

22

7.Димевски

1

 

///

1

9.Анчевски

3

4

2

 

3

2

///

14

10.Наумовски

 

 

3

1

1

 

///

5

11.Смилевски

1

1

1

 

1

6

///

10

12.Зафировски

 

 

 

 

 

 

///

 

13.Николов

 

 

 

 

 

 

///

 

14.Вељановски

 

6

///

6

1.Аспровски

 

 

 

 

 

///

15.Вељановски

6

///

6

 

 

 

ООУ Ј.Х.Песталоци

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

2.Поп Трпев

 

 

///

 

 

/

 

3.Асенов

///

/

4.Гуриќ

 

 

///

 

 

/

1

1

5.Ќавкаровски

 

///

1

1

/

1

3

6.Ивановски

 

 

///

 

2

/

2

7.Баџаков

3

4

///

2

 

/

2

11

8.Ивановски

///

3

2

/

5

9.Ѓуриќ

7

1

///

6

2

/

3

19

10.Становски

 

///

/

11.Наумовски

 

 

///

 

 

/

1

1

13.Митровиќ

 

 

///

 

3

/

1

4

14.Несторов

///

2

2

/

4

 

 

 

ООУ Д.Миладинов

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

2.Пенџерковски

///

 

/

3Шијаков.

 

///

 

 

1

/

 

1

5.Наумовски

1

///

2

 

 

/

 

3

6.Дамјановски

///

/

7.Бојаџиев

2

///

1

2

1

/

2

8

8.Олтовски

4

///

4

3

2

/

4

17

9.Солтиров

1

///

 

/

 

1

10Трпчевски

 

///

 

1

1

/

 

2

11.Пињух

 

///

 

 

2

/

2

12.Симонов

 

///

 

1

/

 

1

13.Калков

3

///

1

2

3

/

2

11

14Стојановски

 

///

 

 

 

/

 

 

 

 

 

ООУ Гоце Делчев

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

1.Ибраими

 

///

2.Витановски

 

 

 

 

///

 

 

3.Серафимовски

1

1

1

 

1

///

1

5

4.Дисоски

1

1

///

2

5.Петков

///

6.Каранфилоски

1

2

///

 

3

7.Давидовски

3

8

5

5

5

///

1

27

8.Жерновски

7

4

4

1

1

///

4

21

9.Смилевски

 

1

3

 

///

1

5

10.Павловски

2

3

3

7

3

///

4

22

11.Ѓороски

 

 

///

 

12.Ал-Хашајкер

 

 

 

 

///

 

 

13.Нешковски

 

 

///

 

14.Бојковски

 

 

 

 

///

 

 

 

 

 

 

 

 

ООУ К.Методиј

играч

1коло

2коло

3коло

4коло

5коло

6коло

7коло

Вкупно

1.Јачовски

///

 

2.Мирчевски

4

2

2

///

 

 

1

9

3.Дрпљанин

 

2

 

///

1

2

1

6

4.Зарковски

2

///

 

2

5.Величков

///

6.Давитковски

///

1

 

1

7.Бојковски

2

///

 

2

8.Божинов

3

3

6

///

5

1

1

19

9.Богоевски

1

 

///

 

 

1

11.Ташевски

2

1

1

///

6

3

13

12.Величковски

2

1

1

///

2

6

13Стојановски

1

4

3

///

3

3

5

19

 

 

 

НАЈДОБРИ СТРЕЛЦИ ПО 6-ТО КОЛО

1.ДАВИДОВСКИ                                     27 гола      ООУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

2.СРБИНОВСКИ                            22 гола      ООУ КОЧО РАЦИН

3.АНТЕВСКИ                                  22 гола      ООУ 11 ОКТОМВРИ

4.ПАВЛОВСКИ                               22 гола      ООУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

5.ЖЕРНОВСКИ                              21 гол        ООУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ


  • Галерија
  • Коментари

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.

Печати
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
4.0