mk-MKen-US
Општина
Центар

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014
Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски ги додели наградите „Феникс" за остварувања  во 2014 година.

 

„Луѓето работат за пари, а живеат за признанија", рече една од наградените.

„Ова е поттик за уште поголемо вложување и работење, не треба да застанете тука. 

Како Совет, градоначалник и општина, ви стоиме секогаш на располагање за сите потреби и идеи", им порача на наградените градоначалникот Жерновски, честитајќи им ја Новата година.


Годинешни добитници на наградата „Феникс" се:


I.  КАНДИДАТИ ПОЕДИНЦИ И ГРУПА ТВОРЦИ 


1.   Марија Медарска, за постигнувања во примената на техничките науки

2.   Мирче Нешовски, за постигнувања во книжевноста. 

3.  Илина Арсова, за постигнувања во планинарството-алпинизмот, 

4.  Борјан Цанев, за постигнувања во музичкото творештво, 

5.  Надица Вчкова Наумова, за постигнувања во спортот, 

6.  Станка Баџакова,  за постигнувања во предучилишното образование,

7.  М-р Биљана Лалчевска Серафимовска, за постигнувања во основното образование,

 8.  Златко Петковски, за постигнувања во основното образование. 

 

II.  КАНДИДАТИ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ1.  Ирина Петрушевска, за постигнувања во музичката уметност, 

2.  Маријана Лазаревиќ, за постигнувања во музичката уметност,

3.  Матеа Ташковска, за постигнувања во математиката.

4.  Мартин Јовески, за постигнувања во културата.
III.  КАНДИДАТИ ПРАВНИ ЛИЦА


1. Туристичка Агенција "Атлас Корпорејшн"-Скопкје,  за постигнувања во туризмот. 

  • Галерија
  • Коментари

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.

Печати
Категории: Промоции
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка