mk-MKen-US
Општина
Центар

Вработените во општина Центар ќе ги уживаат сите права од работен однос-средба Богдановиќ-УПОЗ

 • 14 ноември 2017
 • Број на прегледи: 37
 • 0 Коментари
Вработените во општина Центар ќе ги уживаат сите права од работен однос-средба Богдановиќ-УПОЗ

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ денеска оствари средба со Пецо Грујовски , претседател на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ).

Бронзен медал за Димитар Ѓорѓиев во Будимпешта

 • 10 ноември 2017
 • Број на прегледи: 41
 • 0 Коментари
Бронзен медал за Димитар Ѓорѓиев во Будимпешта
Нашата гордост, нашиот Димитар, не израдува и не направи горди.

Денови на Тиват на улица Македонија

 • 9 ноември 2017
 • Број на прегледи: 264
 • 0 Коментари
Денови на Тиват на улица Македонија

Амбасадата на Црна Гора во Република Македонија во соработка со Општина Тиват, Туристичката организација на Тиват и Општина Центар-Скопје  ја организира манифестацијата „Денови на Тиват во Скопје“.

По налог на Богдановиќ инспектори „чешлаат“ три објекти во Центар

 • 26 октомври 2017
 • Број на прегледи: 62
 • 0 Коментари
По налог на Богдановиќ инспектори „чешлаат“ три објекти во Центар

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ,  со усен налог испрати инспекција на три објекти: на приватен објект на Кале, приватниот објект позади стара „Томче софка“ и Градска куќа  со хотелскиот комплекс, која порано беше во сопственост на Кондаминас.

Граѓаните задоволни, продолжува проектот „Центар се грижи за возрасните“

 • 23 август 2017
 • Број на прегледи: 141
 • 0 Коментари
Граѓаните задоволни, продолжува проектот „Центар се грижи за возрасните“

Посебно е чувството дека не сме отфрлени и заборавени од  нашата општина, вели  тетка Нада, една од повозрасните  корисници на услугите од проектот „Центар се грижи за возрасните“. Тетка Нада е благодарна на, како што вели, најхуманата општина и градоначалникот  Андреј Жерновски, и ова  треба да служи за пример на целата држава.

Базен во новото училиште „Капиштец“

 • 19 август 2017
 • Број на прегледи: 142
 • 0 Коментари
Базен во новото училиште „Капиштец“

 

Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, даде налог во новото современо училиште, кое се гради во Капиштец, да се изгради и базен. 

Општина Центар ќе доделува признанија за Заслужни граѓани, првата ќе се додели на Перо Антиќ

 • 15 јуни 2017
 • Број на прегледи: 121
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе доделува признанија за Заслужни граѓани, првата ќе се додели на Перо Антиќ
Општина Центар ќе доделува награди за физички и правни лица од Општината како признание за особени постигнувања во стопанството, науката, уметноста, културата, спортот, воспитувањето и образованието и други области. На овој начин, општината сака да ги награди оние кои придонеле за развојот и афирмацијата на Општината и Република Македонија во светот.

Извештајот за сработеното во рацете на граѓаните на Центар

 • 11 јуни 2017
 • Број на прегледи: 201
 • 0 Коментари
Извештајот за сработеното во рацете на граѓаните на Центар
Извештајот за сработеното во изминатите четири години е во рацете на граѓаните. Градоначалникот Андреј Жерновски, заедно со соработниците, одат од врата на врата во населените места во општината за лично да го поделат отчетот и да ги слушнат предлозите, забелешките, да чујат што не е сработено за да знаат на што да биде фокусирана работата во наредниот период.

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

 • 26 мај 2017
 • Број на прегледи: 468
 • 0 Коментари
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те основни училишта на територијата на Општина Центар, кои се натпреваруваа во 5 спортски дисциплини: кошарка, ракомет, одбојка, фудбал и шах.

12345678910 Последна